Der er nu gået hundrede dage. Det føles som en evighed, ikke rigtig sikker på hvorfor det er vigtigt, men det minder lidt om coronatiden, hvor tiden forsvandt ned i et sort hul. Det er lidt som at kigge på træerne i stedet for skoven, hvis du fanger min drift.

Donald Trumps strategi i starten af hans embedsperiode har været ret vild. Han har forsøgt at smide så meget på bordet på én gang, at både medier og politiske modstandere er blevet oversvømmet med sager at forholde sig til. Det virker som om, Trump og hans rådgivere har lært fra tidligere erfaringer og har valgt at vise musklerne lige fra starten denne gang.

Der er nogle ret bekymrende ting ved udviklingen. Trump har taget magten og har udfordret en kongres, der virker ret underdanig og har opgivet sit stærke greb om pengepungen. Ifølge forfatningen er det kongressen, der har ret til at udskrive skat og told, men det virker ikke til at bekymre Trump så meget.

Der er en masse sagsanlæg, der udfordrer Trumps beslutninger, herunder handelskrig uden godkendelse fra kongressen, nedskæringer på statsansatte og angreb på universiteterne. Der er også en stor demokratisk udfordring, når politikere som senator Lisa Murkowski er bange for at udtale sig kritisk.

USAs rigeste techmilliardærer har været med til Trumps indsættelse og har bidraget til at finansiere festlighederne. Man kan måske spørge sig selv, om de nu kan købe sig til indflydelse, hvilket virker ret bekymrende.

Handelskrigen er stadig i fuld gang, og det er svært at se, hvad formålet med toldmuren egentlig er. Trump har sagt, at toldpengene vil fosse ind i statskassen og kan bruges til at sænke eller fjerne indkomstskatten, men det virker lidt tvivlsomt.

Der er også andre dele af politikken, der spiller en vigtig rolle, som grænsen mod Mexico og nedskæringer i Washington. Klimaforskning og medicinske forskningsprojekter er også ramt af kampen mod ‘woke’. Der er en masse ting, der sker, og det er lidt uklart, hvor det hele ender.

Finanspolitikken er også noget, der skaber uro. Republikanerne arbejder på nye skattelempelser, der vil skabe et endnu større hul i statskassen. Det virker som om, Trumps politik skaber mere inflation, men det er ikke helt klart, hvad konsekvenserne vil være.

Alt i alt, de første hundrede dage med Trump har været kaotiske. Det er svært at sige, om det hele vil ende godt, men det er tydeligt, at der er en masse usikkerhed i de finansielle markeder. Det bliver spændende at se, hvad de næste hundrede dage vil bringe.